Per què el Cabell?

2024-04-29

El nostre planeta alberga un recurs exponencial de 8.100 milions de persones. Cada any es generen 2 200 milions de kg de residus de cabell a nivell mundial a partir de salons de pèl i acaben en abocadors o cremats causant danys importants al nostre medi ambient.

Avui dia, els residus de cabell s'envien principalment als abocadors o es cremen causant danys importants al nostre medi ambient. Quan els residus de cabell humans es dipositen en bosses de plàstic i acaben en abocadors produeix metà, un potent gas d'efecte hivernacle que s'allibera a l'atmosfera. Quan es cremen els residus de cabells humans, també s'alliberen gasos extremadament tòxics que empitjoren la qualitat de l'aire. A més, pot obstruir els desguassos i les vies fluvials. Quan el cabell es descompon en els abocadors, augmenta la probabilitat que el nitrat es fugi en aqüífers i rius subterranis. D'altra banda, la crema de cabells allibera gasos extremadament tòxics i empitjora la qualitat de l'aire a causa d'al·lèrgens i contaminants (Kohli 2008).

Considerem aquest fet sorprenent: uns 3 quilos de cabell humà contenen 500 g de nitrogen, fins a 45-90 quilos de fems de vaca. Reciclar el cabell significa disminuir l'impacte negatiu que el cabell té en l'entorn quan es llança en abocadors o es crema.

El cabell humà també és versàtil, impermeable, no conductor, sense corrosió, resistent al foc, fibra natural forta i duradora que pot competir amb productes com el fibrat de mitjana densitat, fibra de vidre, polímers i alumini.

El cabell humà es pot reciclar i convertir en nous productes amb molts usos possibles, però requereixen que el cabell sigui eliminat de manera responsable per tal de mitigar qualsevol risc ambiental. A través del nostre servei de reciclatge de residus capil·lars disposem d'una fórmula innovadora per crear productes ecològics ecològics per a la conservació marina, l'agricultura regenerativa així com productes de fibra natural per al disseny i l'arquitectura que minimitzin l'impacte negatiu sobre el medi ambient.